Praatplaat laten maken? Laat uw verhaal visueel spreken. (2024)

Bewegin 2023

Voor beweging mochten we dit jaar opnieuw weer de roadmap 2023 tekenen. Voor het Thema ruimte voor verbinding is de biotoop van een bos gekozen als beeldspraak. Het samenwerken van al het leven in het bos, en de ondergrondse verbindingen die alles met elkaar in verbinding brengen zijn de kapstop van het verhaal. Door de rijkheid aan elementen is deze praatplaat zowaar een zoekplaat geworden, boordevol met anekdotes, herkenbare situaties en focuspunten voor het nieuwe jaar.

read more

Gemeente Rotterdam

De digitalisering van de gemeente Rotterdam, wat komt daar bij kijken? Deze praatplaat is een presentatie tool om publiek wegwijs te maken in de wereld van de digitale ruimtelijke ordening van de stad. Het beeld schetst de oude en nieuwe situatie en laat de hoofd themas zien die in de presentatie verder toegelicht worden.

read more

Connect Japan

Hoe leg je de culturele werkverschillen uit die bestaan tussen Nederland en Japan? Voor connect Japan maakten we een reeks cartoons die deze verschillen in beeldtaal laten zien. De cartoons worden gebruikt tijdens workshops met zowel Nederlands als Japans publiek.

read more

City marketing Amsterdam

Om haar strategie met een breed publiek te delen hebben we een praatplaat gemaakt waarin het verhaal van city marketing Amsterdam is uitgebeeld. Deze praatplaat wordt gebruikt om alle stakeholders eenzelfde heldere uitleg te geven van de missie en strategie.

read more

Borges

Deze technisch ogende praatplaat toont alle componenten en de onderlinge verhoudingen binnen een 3d print systeem. De tekening is in een vroege fase van het ontwerpproces gebruikt om in gesprek met toekomstige gebruikers waardevolle informatie op te halen met betrekking tot het gewenste gebruik. Door in deze fase een visualisatie van het model te gebruiken was het mogelijk om vlot feedback op te halen bij deze doelgroepen.

read more

Merford

Merford zocht een manier om haar brede portfolio van producten en diensten op een overzichtelijke en tot de verbeelding sprekende manier uit te leggen. Wij maakten deze praatplaat waarmee dit mogelijk werd. De praatplaat wordt gebruikt om medewerkers en nieuwe klanten inzicht te geven in de kernwaarden, missie en visie van het bedrijf.

read more

HAP NWN

De jaarverslagen van de huisartsenpost werden eigenlijk nauwelijks gelezen. Daarom mochten wij het tekstuele verslag vertalen naar een aantrekkelijk beeld. Door de beeldspraak van de puzzelstukken worden alle afzonderlijke delen maar ook de relatie tot het geheel getoond. Na publicatie bleek dat de visuele variant voor velen een uitnodiging bleek om ook het tekstuele verslag eens goed door te lezen.

read more

Gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam werkt aan een digitale tweeling van de stad. Hierin komen een veeltal aan domeinen samen. Wij hebben de gemeente visueel ondersteunt in het samenbrengen van alle afzonderlijke visies van de verschillende afdelingen tot een groepsvisie. Eerst zijn een vijftal praatplaten gemaakt waarmee de afdelingen hun kijk op het thema naar de andere betrokkenen presenteerden. Vanuit de discussie op die presentaties is uiteindelijk tot een gezamenlijk eindbeeld gekomen.

read more

Woonbron

Hoe vliegen we de komende vijf jaar aan? Welke uitdagingen staan ons te wachten en hoe verandert de context van ons werkveld in dit tijdsbestek? Aan de hand van de beeldspraak van een festival in opbouw hebben we dit verhaal vorm gegeven. Voor de organisatie een presentatie middel om de afdelingen binnen de organisatie op de hoogte te brengen van wat er speelt en waar de focus de komende jaren zal liggen.

read more

Rainforest Alliance

Voor de rainforest alliance maakten we een praatplaat om een nieuw idee aan een groep stakeholders voor te leggen. De praatplaat is opgebouwd in delen zodat deze stapsgewijs aan het publiek kan worden gepresenteerd. Door een visualisatie te gebruiken in deze fase van het ontwikkeltraject kon snel feedback op het idee worden opgehaald.

read more

Ouder en Kind Team

Het OKT Amsterdam zocht naar een manier om hun werkproces op een duidelijke wijze te kunnen communiceren aan haar medewerkers. In verschillende iteraties zijn we uitgekomen op dit eenvoudige model, dat in presentaties stapsgewijs wordt opgebouwd. We kozen voor een simplistische uitwerking zodat de aandacht op de inhoud komt te liggen ipv op het tekenwerk. De tekening is tenslotte niet het doel op zich maar dient altijd als middel voor het communiceren van de inhoud.

read more

Praatplaat laten maken? Laat uw verhaal visueel spreken. (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 6029

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.